2.1.1 Menyediakan slaid sel haiwan dan sel tumbuhan.
|
3.2.2 Menjalankan eksperimen untuk mengkaji pergerakan bahan merentasi membran telap memilih dengan menggunakan: Osmometer ringkas.
|
3.2.2 Menjalankan eksperimen untuk mengkaji pergerakan bahan merentasi membran telap memilih dengan menggunakan: Tiub Visking |
3.3.4 Mengeksperimen untuk mengkaji kesan larutan yang berlainan kepekatan terhadap sel haiwan
|
3.3.4 Mengeksperimen untuk mengkaji kesan larutan yang berlainan kepekatan terhadap sel tumbuhan
|
3.4.1 Mengeksperimen untuk menentukan kepekatan sap sel tisu tumbuhan
|
3.4.1 Mengeksperimen untuk menentukan kepekatan sap sel tisu tumbuhan. (MyBioHomeLab)
|
5.2.9 Mengeksperimen untuk mengkaji kesan suhu terhadap aktiviti enzim amilase dan pepsin.
|
5.2.9 Mengeksperimen untuk mengkaji kesan pH terhadap aktiviti enzim amilase dan pepsin.
|
7.2.3 Mengeksperimen untuk mengkaji proses respirasi aerob
|
7.3.4 Mengeksperimen untuk mengkaji fermentasi yis
|
7.3.4 Mengeksperimen untuk mengkaji fermentasi yis (MyBioHomeLab)
|
9.2.5 Mengeksperimen untuk mengkaji pencernaan kanji, protein dan lipid dalam sampel makanan
|
9.2.5 Mengeksperimen untuk mengkaji kanji dan lipid dalam sampel makanan. (MyBioHomeLab)
|
9.6.1 Mengeksperimen untuk mengkaji nilai tenaga dalam sampel makanan
|
9.6.1 Mengeksperimen untuk mengkaji nilai tenaga dalam sampel makanan (MyBioHomeLab)
|
9.6.2 Mengeksperimen untuk menentukan kandungan vitamin C dalam jus buah-buahan atau sayur sayuran.
|
9.6.2 Mengeksperimen untuk menentukan kandungan vitamin C dalam asid askorbik
TINGKATAN 5
|
0 Ulasan